expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, 21 February 2013

As I Remember ..

Assalamualaikum :)
Today, I am going to write about my classmates :*

oren.aerma.ismah.jannah.siti.fara.zahra.aimi.suza tak tinggi.kakcik.azura.hanis.fatin.dini.amin.adam.arif.amirul.haqi.ucup.ikhram.akid baju hijau. aidil.yen.bear. *syamim's on the camera :)

tough enough? heh.

The Dayangs. hihi. There're a few people yang takde, jadi reff Mens Netball.


Actually aku ada pasang niat nak hantar satu kertas kajang pasal korang kat Meja Redaksi. tapi aku tak tahu kenapa, bila aku nak balik maktab je mesti lupa pasal menatang ni. hihi.
takpe la. nanti aku buat lagi satu post cerita pasal kita kat kelas kay. Yay.

mukadimah bermula dengan si dia bertelinga comel :)

Safwan Solihin aka UCUP

call me maybe, Ucup? haha.

 President of 507. Superb coolio dia ni. hihi. Tahu kenapa? buat kerja semua tenang tenang itik berenang lah weh. haha. duduk paling depan dalam kelas dan paling jarang cikgu perasan dia sedang buat najis mata. kitorang je yang selalu nampak dia bila hanyut. pui. rajin pergi Jabatan Bahasa. Ambil surat khabars. tu hobi tetap dia kay. haha. Cikgu Samsol paling sayang dia. He was the only person yang panggil Ucup ni WAN. kan Wan? hihi. mengagumi Sejarah. mencintai Sejarah. menjiwai Sejarah. itu dia Pakar Sejarah kitorang. haha.

Azura Awi aka CIK JURA

dia ada specs bingkai putih tau. hihi.
actually we used call her Azura je. har har. The Most Determined Person I ever knew. sangat teliti dalam semua kerja dia; academics and arts too. budak seni whoaaaaaa haha. Selalu la terlibat dengan aku kalau ada artworks yang aku kena buat. tapi seriously dia rajin pandai awesome and sebilik dengan budakbudak cun dekat maktab. hihi. \m/ insyaAllah boleh pergi jauh dia ni. Amin :)

Farrah Dini aka DINI  

you cant have secret admires more than her. hihi.

BWP. Akademik. okay dengar Akademik tu pun tahulah dia genius tahap mana kan? hihi. The Top 10 Best Students in the College. kalau nak check results dekat papan UPPM tu, dia kena dongak sikit la. nama dia kat atas. haha. sangat penyabar. dalam bijak pandai dia ni, ada jugak cebisancebisan freak attitude dia ni. cuba kau start tekan button lalut dia. pastu kau jadi gila. haha. hafal almost semua lagu Hindustan. hmm. haha. jarang tengok dia naik angin. tegur orang pun penuh etika. dulu selalu bahasakan diri dia KAMI. naik Form Five baru tahu sebut AKU. kelakar gila dia ni! She's one of the people that taught me how lucky to be a proper muslimah. and dia tak lokek ilmu. tu paling penting. hugs and kisses to Dini. currently dia kini gigih menatang ilmu dekat Taylor's University. whoaaaaaaaa. hihi.


Shazrin Saliman aka YenPH


YenPH is his nickname in online game. habis kena bahan dia ni. haha.

 Orang kuat PUM. toughtoughtough. haha. kira CEO la konon. pui. kelas kitorang pun dah jadi pejabat urusan dia dah. mesti ada orang datang kelas cakap macam ni: assalamualaikum, nak jumpa abang yen. haha. works hard. study harder. antara orang yang  paling aku respects dekat maktab. kau nak abang? dia boleh jadi abang yang terbaik kau pernah ada. kau nak tutor fizik? semua ilmu fizik tu ada kat hujung mechanical pencil dia. kan mentor? hihi. kau nak pakwe? dia boleh... eh tak. jangan. nanti ada orang marah. haha. in short, he's such a responsible man, son, bestfriend, mentor and so on. dah malas aku nak puji dia nanti mesti kembang kuncup dia. haha. a rugby player. tengokbahu tengokbahu. haha. Cikgu Khairil called him Jawa and Tempe. har har har. currently, he's studying Engineering thingy in UTP :) all the best mentor <3


Syafika Ahmad aka KAK CHIK


tu yang jadi ibu tu. ehh hai Iftiqar! haha.

Bendahari aras Form 5 Aspuri. kau gila jika kau ingkar bayar duit aras? sampai ke loji hujung Aspura tu dia kejar kau. One of the Panel in my Forum Team. suka bercakap. kerap juga lena di kelas. aku suka mintak sikit air botol besar dia. hihi. sorry Kak Chik! kenapa panggil dia Kak Chik? mane gue tahu dongggg. dah dia introduce diri dia macam tu masa Form Four dulu. accent? UTAGHAA for sure. tapi dia orang Manjung. dia memang orang Utara tapi kau jangan sampai jatuh rahang bila dengar dia speaking in English. hihi.



HaqiNazily aka HAQI

people  used to call him Farok. why? hee hee hee. taknak cakap. I'll be cursed!
minat Korea. tahu everything pasal Korea. addicted to Korean Pop or people call it KPop. I used to call it Kpui. hihi. berasal dari Korea? no man! Made in Kroh, Pengkalan Hulu! haha. Accent takdak pun pelat Korea. berhabuk Utagha hang.
whatever he is, dia salah seorang classmate aku yang genius jugak. same as Yen, ilmu fizik tu takat celah gigi dia je. awesome kau Haqi. haha. seringkali bertindak freak. tapi jangan selalu sangat bahan dia woi. nanti kau yang jadi bahan bakar kang. haha. aku teringat dialog kelakar dia;

- dia tak panggil Nazmi 501 tu Ganja as other people used to call Nazmi like that. Dia panggil Syabu. haha.
- orang lain sebut Kentut Bau Petai. dia sebut Kentut Bau Sengkuang. haha.
- orang lain semua bagi jawapan logik akal bila Ustazah Hasimah tanya: Apa contoh perbuatan derhaka kepada ibu bapa? kau nak tahu jawapan dia? MELETAKKAN IBU BAPA DI CANDI BOROBUDUR! hahahahahahha. sumpah dia freak.

tapi dalam freak dia tu dia hebat gila bhai. Robotician maktab baq hang. haha. and proud to be a Mechatronic Engineer in upcoming one fortunate day insyaAllah :) Amin.

Siti Maimunah aka SITI

cantik kan dia? kjealous. haha.
PRS. Exco Akademik PRS. dalam kelas cukup rapat dengan Fatin. jap gambar dia takde lagi. hihi. a KPop Kerayyyziiii. Taemin SHINee tu dia dah order awalawal. haha. sangat payah nak sebut HUGHUF ARGH. haha. too close with the Junioritas. nama pun PRS kannn? ramai la budak mintak tolong dia bila sakit. Sakit Rumah. *HomeSick la. haduipun. pui. habit ekstrem? tanggalkan kasut dalam kelas dan bila budak lelaki dapat je kasut tu, habihlaa. haha. dia tak suka pakai kasut. haha. ada matlamat jelas. determined to be An Aeghonautic Engineegh. hihi. okay okay. aku tak bahan dah. make it clear. AERONAUTIC ENGINEER. InsyaAllah :)

Arif Mat Hussain aka ARIF MAT JALUR

Padini. aPA? DINI? eh tak tak. haha.
frankly speaking; aku tak tahu kenapa budak lelaki panggil dia macam tu. I used to call him Mat Tension or Kaki Bahan je. kenapa? sebab:

Mat Tension;
seringkali tension tanpa sebab. tension pasal study, etc etc. takpoooo. aku sabar je dengan kau. takpe takpe :)
Kaki Bahan;
hebat dia ni bahan orang. dia lah paling terror. bakat tuuu. hmmm.
gila gajet. aku rasa lah. mana taknya, asyik merungut tension jealous je bila balik dari Jabatan tengok meja mak Homeroom kitorang tu penuh dengan Galaxy Apple etc etc. haha. InsyaAllah groupmate aku ni boleh pergi jauh :) cuma kena push dia sikit; insyaAllah berjaya dunia akhirat. Amin :)

Fatin NurShairah aka FATIN NS

fatin is smiling woiii. jarang ni. haha.
 people called her Fatin GM. stands for Gangster Manjung. haha. she do live in Manjung. tu sebab lahh. lagipun dia jarang senyum. tu yang gangster tu. hihi. tapi dia okayy je. Arif, Ikhram and Amirul selalu pertikaikan cara Fatin gelak. tahu macam mana? she only laughs for 3 or 4 seconds. pastu muka dia cool balik. haha. style kan? an English Lecturer to be, InsyaAllah.

Ikhram Wahib aka IKHRAM MIAW

Muhamad Ikhram Abdul Wahib = MIAW.
former student of KuSeSS. masa Form 2  kot dia keluar. entah tak ingat cerita dia. then naik Form 4 dapat masuk MRSM. how lucky of him. dapat jadi student SBP, Sekolah Harian and MRSM dalam tempoh 5 tahun di Secondary School. kjealous. haha. One of SuperBrainy dalam kelas aku. duduk satu group dengan aku dalam kelas. nak tanya apa pun tanya lah dia. InsyaAllah dia boleh bantu. In Chemistry especially. Ilmu Kimia tu celah jari dia je. haha. Tukang baca doa paling kerap dekat kelas bila start Prep Class. GoodLuck Ikhram :) a Chemical Engineer in the future InsyaAllah.

IsmahAtikah aka ISMAH

sorry Ismah. ni je gambar yang aku ada. hihi.
Penolong Ketua Batch. styloooo cooolioooooo dia ni. hihi. you can story all things with her, seriouslyyyy :) aktif berblogging dan menyebarkan GiveAway beliau. check this outtttt: Diary Ismah gituuuu. hihi. budak seni. aku suka tengok dia siapkan folio seni dia. haha. kalau dia boring masa Prep Class; dia akan ajak Oren or anyone else keluar kelas dan jalanjalan. giat menjaga nama Batch kitorang ni dan sahut cabaran cikgu Hazlin Zehan untuk jadi Golden Batch. InsyaAllah weh. kita jaga samasama :) haha. dikhabarkan meminati Architecture, insyaAllah lah Ismah :) 10A+ kan? hihi. amin.

AmirulZamri aka MIRUL STYLER

muka riak tunjuk bakat. hmmph. haha.
nama dia ciput comel je. AMIRUL. Zamri tu nama ayah. masa Form 4 dulu punya lah payah nak dengar batuk atau bersin. nak dengar dia bercakap dan ketawa jauh sekali serta susah Ya Rabbi. haha. naik Form 5 dah start bisingkan diri dah. tempat duduk pulak kat depan aku; harihari dengar dia melalut. haha. suka mintak biskut kerepek etc etc dekat orang. tapi dia balas balik. dia balas dengan dua bijik gulagula FruitPlus. boleh lah kan. celik Biology. seriously. haha. aku tabik dia sebab dia superb Biology. GoodLuck Styler :)


SuzarinaFarhana aka SUZA

atototototototto shoooo kiyuttt. haha.
masa Form 4 dulu one of our ex-classmate; Nik panggil dia Teddy. maybe she looks like a Teddy Bear to him. haha. Suza is one of the SuperBrainy too. mostly in Maths. we did adore her pencil cases. semua kulit buaya. *aku rasa lah. haha. Three Stooges dengan Siti and Fatin. haha. selalu panggil Ucup macam ni: "Adikkkkkkkk." haha. dont ask me why. group meja tengah dalam kelas aku memang ada salasilah keluarga kononnya. haha. one of Naqibah dalam program Usrah di maktab.


AmirulSyamim aka MADU


aku rasa dalam badan dia bukan darah. tapi negative Films gambar yang bergulunggulung tu. haha.
Photographer maktab. jarang gambar dia ada dalam kamera. kesiaaaaaan dia. hihi. kenapa Madu? mana aku tahuuuu. aku ikut je. haha. loves Physics so much. kadangkadang dia relatekan Photography and Physics punya konsep. aku gigit jari je bila dia bentangkan idea tu dekat aku. haha. interested to be a Pilot and Aviator. aku doakan semoga AddMaths dan Physics kau senantiasa cemerlang dan seiringan. amboi. haha.
HanisMasyitah aka HANIS

cantik comel kecik molek :)
AddMaths Master. haha. sampai macamtu aku panggil dia. haha. Bendahari kelas. rasanya dia tak guna formula AddMaths masa kira duit kelas kitorang. haha. one of my LovelyBuddy; sama macam Aerma. mengalami konsep penghijrahan yang lebih kurang sama dengan aku bila duduk dekat MRSM Pengkalan Hulu ni haa. Alhamdulillah kan? hihi. bilik dia sebelah bilik aku. suara halusssssss je. cakap tertib :) Perempuan Melayu Terakhir gituuu. haha. currently dekat PLKN. aku tak tahu la bila balik ni badan dia berketakketak ada muscle ke tak. hihi.

AlAkid aka AKID

you have see nothing about Akid tau. haha.
Ketua Batch kami. ewahh kami. skema ni. haha. mungkin ramai yang labelkan Akid ni sebagai gilagila. tapi aku tak. aku labelkan dia gila. haha. be cooool akid. haha. suka sakat Aerma dekat kelas. ketua yang superb. ramai orang boleh dengar dan patuh kepada katakata Akid. ramai orang kata Akid banyak berubah bila naik Upper Form ni. ye lahhhh. kita semua dah besar kan? haha. aku tak tahu minda dia ni made in whereeee. SubhanAllah bijak genius mamat ni. seringkali menjadi Top Scorer for Biology. and others toooo. siapa nak belajar Biology boleh cari dia. Physics Chemistry pun boleh jugak. haha. aktif Ragbi. digembargemburkan nak jadi Dentist tapi in Army. wuuuuuuu. hebat hebat hebat! InsyaAllah Akid :)

AermaAtika aka AERMA

cantiknya dia :)
LovelyBuddy :* tell her up your stories and it'll be fine. kan? since she was a dedicated PRS member. woot woot. dia Exco PRS jugak. tapi tak ingat la Exco apa. no matter what: rela berkorban apa sahaja demi Pembimbing Rakan Sebaya gituuuu. bravo kak. bravoooo. haha. antara orang yang tak pernah kering usaha :) Straight A+'s kan Aerma? oh yessss! haha. buat apa kita toleh ke belakang jika rezeki dan peluang di hadapan sudah menunggu kan? haha. a Netballer. and always shared the tips and ways to become more kurusssss (Y) haha. Favourite food? Mee Goreng Dewan Makan :) haha.

AlifAsyraf aka BEAR

amboi pose dia. hmmph.
Idk why we called him Bear. macam Bear kot dia ni. haha. my Homeroom President. kuat usaha jugak dia ni. since naik Form 5 peningkatan dia dalam akademik tu memang jelas nampak lah. Alhamdulillah :) subjek Sejarah tuuuu, AllahuAkbar kacang goreng je bagi dia. haha. maybe someone has inspired him to be a new Alif Asyraf, kan? kan? kan? haha.

AimiAmira aka AIMI

tiny Aimi :)
LDP. the only one in my class. selalu lupa ada perjumpaan LDP lepas rollcall disebabkan dalam kelas kitorang takde siapa yang terlibat nak ingatkan dia. haha. a motivated friend. she will build up your self-confidence. reallyyyyy. haha. kaki Sejarah jugak. haihhh superb betul orang yang boleh survive happily with this subject. as I am not interested in this subject. Astaghfirullah alAzim Zahraaaaaa. haha. kecik comel momel je orangnyaaaa. tu yang ada orang suka tu kannn? haha. Go Bravo, Lawyer in the Future :)

AdamDanial aka ADAMMMM

may I call this Photogenic? heh. haha.
his face will be in every cameras in Maktab. haha. friendly tahap giga. haha. got a load of fans here and there you knowww. haha. Super Genius jugaaa. Maths and AddMaths ada celahcelah kuku dia tu je. haha. tapi seingat aku dia tak pernah riak dengan kemampuan akademik dia tu. pernah kena bahan BERJER oleh kawan kawan sebab keadaan geografi kulit muka dia dulu. tapi tu duluuuuu. sekarang dah okay guna Aiken dah :) haha. budak seni jugak. sentiasa bergaya dengan beg seni yang penuh dengan water colour tu. haha. gilagila. dan seringkali dituduh Tak Matang oleh Jannah. haha. currently Adam is studying in INTEC Shah Alam. wuuu wuuu. All The Best dude :)

FarahAqilah aka FARA

comel kan aku? eh, tak. maksud aku; dia :)
diam diam ubi berisi. diam besi berkarat. hmm apa lagi peribahasa aku nak bagi dekat dia ni? haha. pendiam tapi semua kerja jalan. tapi dia join je kitorang buat semua benda tapi she talk less and work more more more. hihi. rajin. Superb Rajin I mean :) Biology tu macam French Fries je for her. muka pun dah macam cikgu Biology kitorang; Teacher Yuha. haha. ayu sopan santun lembut comel je suara dia. I do adore her writting :) insyaAllah she will be a Marine Biologist in one fortunate day.

AidilAzhar aka AIDIL

realitinya Aidil lebih handsome daripada gambar ni. hihi.
you may call him Azhar too. Mentor untuk almost all the subjects. Rakan gaduh Jannah. dikhabarkan bahawa seluar Aidil pernah di alter oleh Pak Hassan; TP HEM menjadi seluar agogo. *seluar hang kecik sangat. orang Taiping. mungkin tak banyak terlibat dalam aktiviti kelas, tapi berjasa besar dalam nama baik akademik dan GP kelas. kalau nampak dia sorok kepala bawah meja tu, dia actually bukan tidur. tapi dia tengah study. pandai genius ya Rabbi dia ni. a Mechanical Engineer insyaAllah :)

NadhiaSuhaini aka OREN

adores Orange colour so much. tu sebab dipanggil Oren. tapi untuk kelihatan lebih gorgeous, lebih gemar disapa Nadhia. tapi jarang sangat lah kan? haha. has a BestMate; KamiliaSofia since SPM. hebat AddMaths dan Physics. allergic dengan Biology hingga pernah berkata: "Aku lagi rela buat Addmaths banyakbanyak kali daripada ambil paper Bio." haha. tukang record JoHaRa Pagi di Era untuk kongsi dengan aku dan Ikhram. haha. Photographer jugak. bini Alex Turner. Syafiq Sidi is her bestfriend too. jangan nak cerita pasal politik dengan dia selagi ilmu politik kau secetek paya. *perumpamaan apa aku bagi ni? haha. sering dikaitkan dengan Turner Syndromme oleh rakan rakan lelaki, tetapi membidas dengan mengatakan Amin merupakan pesakit Klinefelter syndromme. haha. she is a blogger too btw. here: Imperfection :)

AminKhudri aka AMIN

hoi tension konon.hmmph.
PRS. hitam manis. manis sangat, tu yang ada orang Kuala Kangsar suka tu. haha. Maths AddMaths tu, kacang je bagi dia. orang yang berjaya tolong aku bangkit dan dapatkan A+ Maths. Alhamdulillah :) sangat aktif dengan Pengakap sehingga ke peringkat Kebangsaan, ke lebih entah. aku tak ingat. aku suka baca English Essay yang dia cadang nak buat untuk SPM dulu tu. soooo sweeeet. haha. dulu masa Form 4 pun ibarat simpan emas dalam mulut tu, sekarang ni; bising dia tu, Allahu Rabbi je tahu. haha. pernah buat preparation baca ikrar dengan bersungguhsungguh sampai tulis dalam kertas untuk baca masa Morning Call. haha. budak seni. ada potensi untuk pergi jauh. insyaAllah Amin :)


NurulJannah aka JANNAH

Stylo milo kau biarkan budakbudak tu kesusahan, Jannah -____-
we used to call her Koala :) salah seorang classmate aku yang tak pernah kurang usahanya. jarang aku tengok Jannah duduk goyang kaki goyang kerusi tak buat apa apa. kat tangan dia mesti ada mechanical pencil dan kertas soalan apa apa subjek. sungguh, usaha istiqamah tu membuahkan hasil lumayan kan? Goodluck Jannah. suka gaduh dengan Amin, Adam dan Aidil. haha. getting slimmer and slimmer since I met her. wuuu wuuu. dia mudah terkena allergic sebenarnya. risau aku. hmm. kini giat menamatkan latihan di PLKN. aku harap dia tidak menjadi semakin kurus nanti. haha.

ramai orang kata:
untung lah kelas korang unite. semua pandai pandai. ahli pun sikit. 26 je. untunglah. senang dapat ranking first.
realitinya, banyak benda aku lalui dengan kawan kawan aku ni untuk benar benar jadi unite. rapat erat utuh bla bla bla. haha.
bergaduh sesama sendiri pernah. konflik pun sama. tak puas hati antara satu sama lain apatah lagi.
tapi aku beruntung, korang semua ajar aku kematangan. ketulusan. ketelusan. dan konsep saling memerlukan.
aku paling rindu nak puasa sunat sama sama dengan korang.
kutip duit beli lauk lebih.
beli roti bukak puasa sama sama dekat koperasi lepas prep petang.
bukak puasa samasama satu meja panjang.
dekat DM pernah. dekat rumah penasihat Homeroom orang lain pernah. bersila sama sama dekat dewan besar pun pernah.
Ya Rabbi rindunya.

annual dinner :)

Raya Celebration 2012


bowling :)

Homeroommates :*

Aerma and Ismah: roommate.

a mini CSR :)

we do have some freak poses. biarlahhhh.

Pengkalan Hulu Mosque.

semua orang mesti nampak Adam je. hmm.

507 \m/

Homeroom Isabel 2012

ada orang panggil aku Gangster Penyapu -________-

Fara Zahra Hanis

Akid Adam Madu

Suza Aerma Oren Jannah Siti

dalam Van Maktab. yay!

bekas yang Dini pegang tu ada ikan yang Akid ambil kat akuarium Foyer Pejabat. haha




kill you. kill you!

floating wuuu wuuuu.

astaghfirullah alAzim kenapa aku buat muka tuuu. pui.

Hanis Siti Aerma

Aidil and Oren.

Raya Celebration 2011. and my birthday too :) *not Ucup.

forget that minah.

aku terbang woiii. aku terbang!

Arif apa tuuuu? muka tuuu? retard kah?

semua berhimpitan!

Graduation :)

annual dinner :)

meet Mrs Isabel; our former Homeroom advisor :)

Fatin Zahra Fara Hanis

nice captchaaaaa !


senang cakap, siapa tak rindu kawan kawan kan? sekelas lagi tuu.
meh sini nak bisik sikit:
dearly you
an incridible friend, mentor, critique partner, and so much more. 
I would have been lost without your guidance and friendship these two years. 
we may be different people now and later. jaga diri ya kawan kawan. teruskan usaha dan kecemerlangan :) STRAIGHT A+'s SPM2012 InsyaAllah :) 
Thank you a million times over for sharing this journey with me :*
hoi tahu tak aku rindu korang? arghhhhh. *meroyan*

aku harap aku tak amnesia nanti. Amin :)
satu table youuuu.
with our Junioritas; 07 legacy :)

pengumuman mintak maaf. poster ni.

some of my notes yang ditampal kat cermin tingkap.

futsal.

puasa pun samasama.

some of our ambitions.

*menangis hentak dahi*

*meraung rindu* together we strive!

okay bye. krikk krikk :')

10 comments:

  1. Hoii rinduu semua budak batch kita. Huaaaaa :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa aku meraung lagi kuat dari kau kot. hihi. weh rindu rindu rindu korang woi. kau pun samaaaaa shiera. takde orang dah nak pinjam fon aku :')

      Delete
    2. HAHAHAH! tu la pasaiii, huaaaa~ :') rinduuuuuu2!!

      Delete
  2. pheww ,, dah buat jugak dia , haha btw NICE :)) nak nngis kn ile ingt knngan :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu kan? hihi. finally dah buat selepas buat draft 3 hari. *mengah* haha. thanks for reading btw :)

      Delete
  3. hahaha Zahra , u made my day a lot happier XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh yaa? thanks :) *flip tudung bawal* haha.

      Delete
  4. HAHA. zahra, gambar first tu. madu mana datang. cikgu khairil yg ambil gambar berlagak dengan camera cantik baru gorjes dia. pui. hahah. AKU PUN RINDUUUU. nak kahwin ah ceni :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. AllahuAkbar dia tak datang eh? aduuuuu lupa. okay thanks to Cikgu Khairil lah ni. haha. kahwin? kau dengan dia je lah yang boleh? lagi 24 manusia yang lain macam mana? nisbah lelaki: perempuan kita pun tak balance :3

      Delete